Acest site are suport limitat pe browserul tău. Îți recomandăm să folosești Edge, Chrome, Safari sau Firefox.

Transport începând de la 8.98 lei oriunde în România și gratuit pentru comenzi peste 300 lei!
Comandă de 400 de lei pentru 15% reducere!
Coșul

Diferențele dintre un derivat de vitamina C și vitamina C pură

Postat de Tudor Panait pe
Diferențele dintre un derivat de vitamina C și vitamina C pură

 

 

Salut! Sunt Irina, de la Mayie.

Iar astăzi vom vorbi despre diferența dintre vitamina C și un derivat de vitamina C.
Considerând faptul că noi, în crema superhidratantă C-bright Moisturiser am folosit un derivat de vitamina C și vreau să lămurim care sunt efectele benefice ale derivatului de vitamina C față de vitamina C pe care o știam până acum.

Forma sub care livrează C-bright vitamina C în piele se numește Tetrahexyldecyl Ascorbate sinonim cu Tetraisopalmitate.

Practic este cea mai eficientă formă de livrare a unei cantități maxime de vitamina C în piele.
Pentru că fiecare formă de vitamina C (pură sau derivat) are proprietăți, efecte și mod de lucru diferite, este greu să le compari. Însă elaborăm aici câteva caracteristici tehnice care să te ajute să cuantifici calitatea produsului raportat la ce ai mai folosit. 

Raportat la acidul ascorbic pur aplicat topic, C-bright livrează aproximativ de trei ori mai mult acid ascorbic în piele și pe un profil mai mare, de la suprafață până în straturile mai adânci ale pielii.

Față de acidul ascorbic aplicat topic, protecția dar și stimularea sintezei colagenului este mai eficientă chiar și atunci când comparăm gram pe gram absorbit în piele.

O altă diferență față de acidul ascorbic este faptul că THD Ascorbate din C-bright nu este iritant atunci când este aplicat pe piele. Cei cu pielea sensibilă dar nu numai simt de la furnicături la iritații vizibile când aplică vitamina C pură pe piele, adică acid ascorbic.

Derivatul în sine fiind foarte blând cu pielea, el se transformă în acid ascorbic doar în urma unui proces enzimatic care are loc în piele, când deja a trecut de Stratum Corneum. 

O altă diferență față de un produs cu acid ascorbic pur este faptul că în C-bright am elaborat un mecanism de livrare lentă. Astfel ai parte de o livrare mai puternică în primele 30 de minute de la aplicare, dar curba de livrare continuă pe o perioadă lungă după aplicare, ceea ce face ca vitamina C din C-bright să fie mai biodisponibilă.

În felul acesta pielea ta poate metaboliza mai mult din activele aplicate topic cu C-bright.
În plus, am creat o sinergie, vis-a-vis de efectul de iluminare/albire, prin cuplarea THD Ascorbate cu Niacinamide.

Mai mult, structura lamelară a C-bright – prin asta mă refer la tehnologia de cristale lichide – potențează sistemul de livrare de vitamina C din C-bright.

Este foarte dificil de comparat acidul ascorbic cu THD Ascorbate doar după procentul din produs în ceea ce privește beneficiile. Recomandarea noastră este să faceți o comparație reală, clinică, pe pielea voastră.

Pentru majoritatea activelor cosmetice, mai mult nu înseamnă neapărat mai bun!
Există niște limite biologice cu câtă cantitate dintr-un activ poate fi folosită pe piele într-o unitate de timp.
Dar multe dintre active (inclusiv vitamina C de față) sunt denumiri generice pentru diferite tipuri de molecule care se comportă diferit.

Folosirea unui procent de vitamina C ca metodă de comparație între două produse cosmetice este, din punct de vedere științific, incompletă. Și sunt șanse mari să nu fie relevantă.

De multe ori, procentele se folosesc ca material de marketing!

Ca să puteți face o analiză mai bună a eficienței unui produs trebuie să luați în calcul structura moleculară a vitaminei C din produsele pe care le comparați (Acid Ascorbic, THD Ascorbate, MAP/SAP, etc.) apoi procentul activului din produs, sistemul de livrare al produsului, alte active din produs, pH-ul produsului – ca să numim doar câteva. 

Este o analiză complexă și dificil de realizat chiar și în laborator. Din acest motiv noi vă recomandăm testarea clinică, pe pielea proprie.

Pentru C-bright am folosit o tehnologie inovativă! 

În găsiți pe www.mayie.ro 

Pe data viitoare, ciao!

← Postări mai vechi


0 commentarii

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să fie publicate