Cum ne demachiem tenul și aplicăm corect produsele cosmetice?
Postat de Tudor Panait peO rutină adecvată de îngrijire zilnică a tenului este esențială pentru a păstra pielea sănătoasă, radiantă şi suplă. Un ten corect îngrijit își va menține elasticitatea, respectiv vitalitatea și putem astfel întârzia primele semne de îmbătrânire.
Somnul, dieta şi hidratarea vin în completarea armoniei și a sănătății tenului, precum și a pielii noastre. De asemenea, este recomandat din când în când să le oferim și câte un tratament cosmetic sau o ședință de răsfăț pentru a contracara efectele radicalilor liberi, stresului și oboselii.
Rutina de dimineață: curățare blânda, tonifiere, hidratare, SPF.
După ce ne-am trezit, dar înainte să ne bem cafeaua, este momentul perfect pentru a ne spăla și curăța tenul (inclusiv gâtul). Pe parcursul nopții, transpirăm, se acumulează sebum și este nevoie de îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii.
Rutina de seară: demachiere, curățare, tonifiere, ser.
După o zi plină și activă, indiferent dacă ne-am machiat sau nu, tenul are mare nevoie să fie demachiat și/sau curățat de toate impuritățile adunate, surplusul de sebum sau radicalii liberi.
DEMACHIEREA/CURAȚAREA
Demachierea este pasul cel mai important din ritualul zilnic de îngrijire. Trebuie să acordăm o mare atenție modului în care ne demachiem, duratei dar și produselor folosite.
Se recomandă astfel :
Ten normal: orice tip de demachiant, eventual ales în funcție de cât machiaj folosim.
Ten mixt/gras: spumă sau gel de curățare.
Ten uscat/ sensibil/ alergic: lapte demachiant, produse hipoalergenice, fără parfum.
- Daca nu te machiezi deloc sau doar foarte puțin, alege o apă micelară.
- Daca te machiezi intens, orientează-te spre un demachiant bifazic sau pe bază de ulei.
- Șervețelele demachiante sunt recomandate doar în călătorii sau în momentele în care nu avem altceva la îndemână.
- Mișcările vor fi delicate.
Etape:
- Ochi (+/-sprâncene): aplicăm pe pleoapa închisă discheta demachiantă cu produs și așteptăm câteva secunde, apoi cu mișcări blânde, de la exterior spre interior, în zona inferioară și de la interior la exterior, pe cea superioară, executând astfel ușoare mișcări circulare. Nu se folosește aceeași dischetă de la un ochi la altul!
Procesul de demachiere al ochilor se realizează folosind mai multe dischete până când nu se mai observă reziduuri de produs pe ele.
Iar pentru că la Mayie avem mult drag și respect pentru natură, te sfătuim să alegi dischetele demachiante refolosibile din bumbac, o variantă zero waste și prietenoasă cu mediul înconjurător. Acestea pot fi găsite la magazine de profil sau pe internet și unele sunt chiar confecționate din bumbac certificat organic. Sunt moi, nu lasă scame și pot fi spălate la mașină. Încearcă-le!
- Buze: dacă au fost date cu ruj, se folosește tot demachiantul de ochi, iar mișcările sunt de la exterior la interior.
- Fața, gâtul și decolteul se vor curăța întotdeauna cu mișcări ascendente, dinspre vârfului nasului spre frunte, apoi tâmple și de pe lateralul nasului, spre urechi, iar de la bărbie, tot spre urechi.
TONIFIEREA
Pentru un maxim de hidratare, dar și pentru a îndepărta ceea ce a rămas pe ten din soluția demachiantă sau gelul de curățare folosite, este necesar să aplicăm o soluție tonică.
Este recomandat persoanelor cu ten sensibil să aplice un produs foarte blând pe discheta demachiantă și nu direct pe ten, pentru a diminua astfel posibilele reacții. Pentru celelalte tipuri de ten, tonicul poate fi pulverizat direct pe față. Ne referim aici la apele florale naturale în special. Apoi puteți opta să așteptați câteva momente până ce aceasta este absorbită în piele sau cât tenul încă este umed, puteți trece la pasul următor, cel al hidratării. Dacă folosim o dischetă, vom executa aceleași mișcări ca la pasul precedent.
Tonifierea are un efect astringent și rolul de a stimula circulația sanguină, de a închide porii și a restabili PH-ul pielii.
HIDRATAREA
După ce tenul a fost demachiat, curățat și tonifiat, acesta este pregătit pentru hidratare.
La capitolul hidratare, avem la dispoziție din nou mai multe alegeri, pe care le vom face în funcție de tipul de ten și de efectul dorit. Dimineața este indicat să alegem o cremă hidratantă cu SPF, pe care o aplicăm cu mișcări ușoare, circulare, iar seara putem opta pentru un ser regenerant cu care vom realiza un ușor masaj al feței și conturului ochilor. Putem folosi de asemenea un ulei 100% natural, extras prin presare la rece precum cele de măceșe, cătină, argan sau floarea soarelui de la Mayie.
Indiferent ce cremă sau ulei nutritiv alegem, aplicarea lor se va realiza cu mișcări blânde, circulare și ascendente. pentru a hrăni în profunzime tenul și a-i conferi un tonus optim și o luminozitate intensă. Zona conturului ochilor o tapotăm ușor pentru a favoriza pătrunderea în profunzime a substanțelor hidratante și regenerante.
Ocazional, vom realiza de asemenea o exfoliere a tenului sau un peeling, urmate de o mască foarte nutritivă. De asemenea, se recomandă o dată pe săptămână să realizăm un masaj facial. Acesta are o serie de beneficii printre care: stimulează circulația sângelui și producția de colagen, are efect anti-aging, previne apariția cearcănelor și ajută la detoxifierea pielii.
Rutina zilnică de îngrijire a tenului cu produse Mayie
DEMACHIERE/CURĂȚARE:
- Apă micelară blândă
- Ulei de măceșe/cătină/argan/floarea soarelui (pentru a îndepărta un machiaj intens, waterproof).
TONIFIERE:
- Apă de trandafiri
- Toner pentru ten sensibil
- Apă de lavandă
- Apă de melissa
- Apă de mentă
- Apă de salvie
- Apă de oregano
HIDRATARE:
← Postări mai vechi Postări mai noi →
0 commentarii