Acest site are suport limitat pe browserul tău. Îți recomandăm să folosești Edge, Chrome, Safari sau Firefox.

Comandă de 400 de lei pentru 10% reducere!
Cadouri gratuite la comenzi de 150 sau 200 lei
Transport gratuit pentru comenzi peste 200 lei!
Coșul

Top 13 uleiuri esențiale anti-aging

Postat de Alexandra Manolache pe
Top 13 uleiuri esențiale anti-aging

Natura a binecuvântat omul de-a lungul timpului cu nenumăratele ei comori care încântă simțurile. Lumea plantelor este o lume magică a remediilor, a stărilor de bine, a aromaterapiei și a frumuseții.

În ultimul timp, universul uleiurilor esențiale s-a extins tot mai mult și a devenit din ce în ce mai căutat și apreciat, deși aceste lichide prețioase și concentrate extrase din plante au fost descoperite și folosite din cele mai vechi timpuri.
Fiecare plantă vine cu un profil complex de beneficii atât la nivel biochimic, celular și fizic, cât și la nivel emoțional, intelectual (și chiar spiritual ar spune unii).

Pe lângă mirosul îmbietor al unora dintre ele sau beneficiilor specifice, eficiența și versatilitatea uleiurilor esențiale ne invită să le introducem în viața noastră într-un fel sau altul.


În ceea ce privește sectorul frumuseții și îngrijirii pielii, uleiurile esențiale devin tot mai prezente în produsele cosmetice. Sunt căutate în special extractele cu puternice efecte antirid, antioxidante, stimulatoare de colagen și regenerante.

Cu toate că semnele îmbătrânirii pielii nu apar dintr-o dată, este important să adoptăm o rutină de îngrijire zilnică a tenului, care să hrănească, să curețe în profunzime și să hidrateze corespunzător. O astfel de rutină poate fi îmbunătățită prin adăugarea unor uleiuri esențiale cu beneficii extraordinare pentru ten. Și dacă un produs de lux care conține uleiuri esențiale prețioase este mult peste bugetul nostru, soluția ideală rămâne să ne facem noi propriul nostru ser antirid cu efecte regenerante.

Uleiurile esențiale cu efecte anti-aging puternice pot fi adăugate în uleiul de înfrumusețare într-o concentrație de 8-15 picături la 30 ml de ulei vegetal (sau mix de uleiuri) de înfrumusețare. Puteți alege un singur ulei esențial sau o combinație. Unele uleiuri esențiale sunt rare, scumpe și trebuie să fim foarte siguri de calitatea și integritatea sursei din care provin.


Metodele de extracție ale acestor uleiuri esențiale pot fi: la aburi, prin adăugarea unui solvent (în cazul unor flori foarte fragile precum cele de iasomie și vanilie) sau prin extracția cu dioxid de carbon (CO2) (o metodă modernă care produce uleiuri de calitate superioară).

Primele semne de îmbătrânire ale tenului apar în zona ochilor și a gurii și ele se datorează scăderii producției de colagen. Chiar dacă primele riduri fine de abia se observă, este important să adoptăm din timp o rutină de îngrijire zilnică a tenului care să cuprindă și un pas de hidratare intensă pe baza unui produs anti-aging. Pielea astfel își va menținea suplețea și aspectul tânăr.

Foarte multe companii din lume s-au axat, în ultimul timp, pe studiul uleiurilor esențiale și beneficiilor asupra pielii. Uleiurile esențiale descrise în cele ce urmează sunt cele care s-au remarcat în mod deosebit în sectorul de regenerare celulară și prevenire a ridurilor.


Uleiul esențial de Immortelle este actualmente la mare căutare, pe lângă cele consacrate deja. Uleiurile de tămâie, lavandă, trandafir și lemn de santal se remarcă printr-un efect emolient puternic și ajută la combaterea unor factori care îmbătrânesc pielea. Lavanda are efect calmant și este recomandată mai ales celor cu ten sensbil. Uleiul esențial de Geraniu este de asemenea foarte apreciat, el apropiindu-se mult de fruntașul topului, cel de trandafir. Uleiul esențial de Neroli este apreciat mai ales pentru capacitatea lui de a reduce petele și iritațiile.

Toate aceste beneficii și multe altele au fost dovedite de numeroase studii de cercetare și continuă să prezinte un mare interes în industria cosmetică.
Este foarte important să alegem un ulei esențial de calitate superioară, cât mai pur, care provine dintr-o sursă sustenabilă.

Top 13 uleiuri esențiale cu efecte antirid:

1. TRANDAFIR (Rosa damascena)

Metoda de extracție: distilare la aburi.
Culoare: lichid transparent spre gălbui deschis.
Aromă: florală profundă, bogată, cu ușoare note condimentate.
Alte proprietăți terapeutice: emolient, sedativ, tonic, cicatrizant, antispasmodic, antidepresiv, antiseptic, astringent, calmant.

2. IASOMIE (Jasminum grandiflorum/officinale)

Metoda de extracție: CO2 sau cu solvent.
Culoare: aurie spre portocaliu-maroniu.
Aromă: florală intensă, dulce, bogată.
Alte proprietăți terapeutice: antidepresiv, antispasmodic, antiseptic, calmant, cicatrizant, tonic nervos, stimulant, sedativ.




3. NEROLI (Citrus aurantium)

Metoda de extracție: distilare la aburi
Culoare: de la gălbui deschis la auriu. Uleiul esențial de neroli se închide la culoare cu timpul.
Aromă: florală, radiantă, dulce și ușoară.
Alte proprietăți terapeutice: antidepresiv, calmant, cicatrizant, regenerant, sedativ, tonic, antiseptic, antimicrobian.

4. LEMN DE SANTAL (Santalum album)

Metoda de extracție: distilare la aburi.
Culoare: galben deschis care devine un galben închis cu timpul, lichid ușor vâscos.
Aromă: dulce, lemnoasă, caldă, luxuriantă, orientală.
Alte proprietăți terapeutice: calmant, sedativ, emolient, tonic, antidepresiv, antiseptic, antispasmodic, astringent, cicatrizant, calmant.

5.  LAVANDĂ (Lavandula angustifolia)

Metodă de extracție: distilare la aburi sau extract CO2.
Culoare: transparent sau ușor gălbui.
Aromă: florală-ierboasă, proaspătă, diafană.
Alte proprietăți terapeutice: antidepresiv, analgezic, antibacterian, antiinflamator, antiseptic, calmant, cicatrizant, sedativ.

6. SALVIE (Salvia sclarea)

Metodă de extracție: distilare la aburi.
Culoare: de la transparent la un galben foarte deschis.
Aromă: ierboasă, caldă, moscată.
Alte proprietăți terapeutice: antiseptic, tonic, antidepresiv, analgezic, antibacterian, calmant, emenagog.

! Uleiul esențial de salvie are un statut special în ceea ce privește sfera afecțiunilor hormonale feminine.


7. LEMN DE TRANDAFIR (Aniba rosaeodora)

Metodă de extracție: distilare la aburi.
Culoare: de la transparent la gălbui deschis.
Aromă: lemnoasă, dulce, florală, ușor condimentată.
Alte proprietăți terapeutice: calmant, tonic, antiviral, antiseptic, analgezic, antifungic, antimicrobian.

8. YLANG-YLANG (Cananga odorata)

Metodă de extracție: distilare la aburi.
Culoare: de la galben deschis la galben închis.
Aromă: bogată, dulce, florală.
Alte proprietăți terapeutice: antidepresiv, calmant, tonic, sedativ, antiseptic, antispasmodic.

! Uleiul esențial de Ylang-Ylang este de obicei supus unui proces de distilare la aburi fracționat în ulei esențial de mai multe grade: extra (calitate superioară și cel mai intens), 1, 2 și 3. De asemenea, există și ulei esențial de Ylang-Ylang complet, acesta fiind rezultatul unui singur proces de distilare la aburi de până la 10 ore.

9. GERANIU (Pelargonium graveolens/ P. roseum/ P. asperum)

Metodă de extracție: distilare la aburi.
Culoare: de la galben foarte deschis la verzui deschis.
Aromă: florală, dulceagă, asemănătoare trandafirului, foarte ușor ierboasă și condimentată
Alte proprietăți terapeutice: tonic, antidepresiv, astringent, hemostatic, antiinflamator, analgezic, antibacterian, antiseptic.

10. IMMORTELLE (Helichrysum italicum)

Metodă de extracție: distilare la aburi.
Culoare: galben pal.
Aromă: pământie, ierboasă, caldă care aduce note de fân și flori.
Alte proprietăți terapeutice: analgezic, anticoagulant, antiinflamator, cicatrizant, diuretic, adjuvant hepatic.


11. TĂMÂIE (Boswellia carterii)

Metodă de extracție: distilare la aburi.
Culoare: de la transparent la gălbui.
Aromă: caldă, dulceagă, condimentată și intensă.
Alte proprietăți terapeutice: antidepresiv, tonic nervos, cicatrizant, calmant, antibacterian, antimicrobian, antiseptic.

12. SEMINȚE DE MORCOV (Daucus carota)

Metodă de extracție: distilare la aburi.
Culoare: de la galben deschis la galben închis.
Aromă: pământie, caldă, ușor fructată.
Alte proprietăți terapeutice: calmant, depurativ, adjuvant hepatic, diuretic, vasodilatator, regenerant, detoxifiant.

13. MUȘEȚEL GERMAN (Matricaria recutita)

Metodă de extracție: distilare la aburi.
Culoare: albastru intens.
Aromă: ierboasă, ca de fân și ușor dulceagă.
Alte proprietăți terapeutice: calmant, cicatrizant, depurativ, emenagog, imunostimulator, antibacterian, antiseptic, antispasmodic.

Alegeți cu mare atenție produsele pe care doriți să le aplicați pe piele. Uleiurile esențiale trebuie ambalate în recipiente de sticlă închisă la culoare, ferite de surse de căldură sau lumină, iar la ingrediente trebuie să apară menționat în procent de 100% planta respectivă.

Uleiurile esențiale sunt concentrate și nu se recomandă aplicarea lor directă pe piele, ci doar diluate într-un ulei purtător. Nu se recomandă folosirea uleiurilor esențiale de către femeile însărcinate, mămicile care alăptează, copii până la 12 ani sau persoanele alergice. De asemenea, uleiurile esențiale nu înlocuiesc un tratament recomandat de medicul specialist. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza uleiuri esențiale dacă suferiți de orice afecțiune.

Înainte de utilizarea unui ulei esențial, realizați întotdeauna un test de alergie pe o mică bucată de piele (pe antebraț, de exemplu). Uleiurile esențiale nu sunt solubile în apă, amestecați-le întotdeauna cu uleiuri de înfrumusețare (măceșe, cătină, floarea soarelui, argan, migdale dulci, luminița serii, jojoba etc).

← Postări mai vechi Postări mai noi →


0 commentarii

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să fie publicate