Acest site are suport limitat pe browserul tău. Îți recomandăm să folosești Edge, Chrome, Safari sau Firefox.

Transport începând de la 8.98 lei oriunde în România și gratuit pentru comenzi peste 300 lei!
Comandă de 400 de lei pentru 15% reducere!
Coșul

Beneficiile utilizării cosmeticelor bio

Postat de Tudor Panait pe
Beneficiile utilizării cosmeticelor bio

Fiecare femeie îşi doreşte un ten îngrijit, frumos şi care să reziste la factorii externi ce dăunează frumuseţii. Dacă eşti la fel de atentă ca şi mine la produsele cosmetice pe care le foloseşti, cu siguranţă îţi doreşti să aplici pe piele doar ce este mai sănătos. Însă întrebarea este: ce anume mai este sănătos în ziua de astăzi? Am conceput acest articol special pentru a te ajuta la alegerea produselor cosmetice benefice tenului.


De ce totuşi să fii atât de atentă cu produsele pe care le aplici pe piele? Chiar şi dacă produsul este chimic, nu are cum să îţi facă atât de mult rău! Dacă gândeşti asta, dă-mi voie să te contrazic! Ştiai că pielea noastră absoarbe în proporţie de 60% din substanţele pe care le aplicăm în rutina zilnică? În cazul în care această afirmaţie nu te surprinde, vin cu veşti şi mai îngrijorătoare: dacă eşti proaspăt graviduţă, fii atentă cu produsele pe care le utilizezi! Fetusul preia sute de substanţe chimice din produsele cosmetice din comerţ! Ba chiar mai mult, substanţele toxice din acestea pot duce la boli grave, precum dereglări hormonale, cancer sau infertilitate.


Aşadar, dacă te-am convins să optezi pentru alternativele sănătoase ale produselor cosmetice, probabil că te întrebi: de unde să încep, naturale sau bio? Ce criterii fac diferenţa şi care este cea mai bună opţiune pentru tenul tău?  


Cosmeticele naturale au în componenţa lor ingrediente provenite din natură (precum plante sau minerale). Ingrediente precum aloe, mușețel, unt de shea, ceară de albine sau uleiuri esențiale, sunt exemple care au o mulţime de beneficii pentru păr și piele - chiar și atunci când nu sunt organice din punct de vedere tehnic.


Cosmeticele organice (sau bio) nu conţin adaosuri chimice, în schimb au ingrediente preluate de la plante crescute în mod cât mai sănătos şi organic, fără a fi tratate cu erbicide sau fertilizatori chimici. Spre deosebire de cosmeticele naturale, proporţia de astfel de ingrediente creşte într-o măsură mult mai mare (pentru a afla mai multe despre procedura de certificare, te invit să arunci un ochi aici), astfel încât un produs cosmetic să primească certificarea ca fiind organic.



Alegerea noastră? Cosmeticele bio! De ce? Iată care sunt câteva dintre avantajele folosirii acestui tip de produse:



  1. Prietenoase cu mediul

    În momentul în care tu îţi alegi din comerţ crema aceea anti-rid la care s-a făcut reclamă zilnic, doar pentru criteriul popularităţii şi a faptului că o poţi găsi în magazine, încurajezi o şi mai mai mare poluare a planetei. Sigur, crema aceea este sănătoasă! Daca nu ar fi, de ce s-ar mai promova, nu? Din nefericire, multe din produsele cosmetice din comerţ conţin substanţe toxice pentru pielea şi implicit, corpul nostru. Efectele adverse nu se văd întotdeauna pe moment, însă îşi vor pune amprenta asupra corpului, în timp.

    Făcând aceste alegeri, nu doar pielea ta este afectată, ci şi mediul. Sute de cutii din plastic ,,înfrumuseţează” câmpuri întregi, elemente chimice rămase în urma producţiei de cosmetice sunt vărsate în apă, afectând milioane de vietăţi marine şi nu numai.

    Mare parte din ingredientele chimice din cosmetice nu sunt biodegradabile, astfel, după ce te speli sau după ce le elimini, ele ajung nedescompuse în apa potabilă sau în terenurile agricole. Apoi, după ce și-au pus amprenta în ecosistem, ele iarași ajung la tine, la fel de dăunătoare. Știai că Uniunea Europeană caută soluții la această problemă?


La polul opus, produsele bio nu sunt benefice doar pentru tine, ci şi pentru întregul mediu. De ce? Pentru că ingredientele se bazează pe o agricultură sustenabilă.  După cum am spus şi mai sus, acestea provin de la plante care nu au fost tratate chimic. Iar când ajung înapoi în ecosistem, ele se descompun în proporție de 100%.


  1. Fără chimicale dure cu tenul

    Parabeni, sulfaţi, ftalaţi sau petrochimicale? Atunci când optezi pentru variantele organice ale îngrijirii zilnice a pielii, nu mai trebuie să îţi faci griji din cauza acestor ingrediente care au un impact negativ asupra pielii.

    În schimb, ce spui despre: aloe vera, unt de shea, ulei de cocos, eucalipt, ceai verde şi alte denumiri mai uşor de pronunţat în comparaţie cu cele de mai sus? Acestea sunt doar câteva dintre ingredientele naturale folosite în diverse produse cosmetice.

  2. Aromă naturală

    Dacă eşti una dintre persoanele care preferă parfumul unui produs în detrimentul oricărei alte calităţi, avem o veste bună: şi cosmeticele organice au un miros plăcut, ba chiar mai apropiat de natură decât orice alt produs chimic. Aromele din produsele pe care le găseşti în comerţ sunt datorate chimicalelor care însoţesc celălalte ingrediente, acestea dăunând pielii şi ducând la boli ale sistemului nervos, cancer, dereglări hormonale sau alergii. Asigură-te că produsele pe care le cumperi îşi preiau mirosul plăcut din ingrediente naturale, nu din arome sintetice.

  3. Bogate în nutrienţi

    Majoritatea produselor de machiaj bio conţin unt de cocos pentru a oferi pielii umectare, grăsimi esenţiale pentru sănătate şi o piele radioasă. Poţi găsi şi ingrediente precum: extracte de piersici, struguri, ceai alb, acestea oferind protecţie împotriva îmbătrânirii şi stimulând secreţia de colagen.

  4. Protecţie contra îmbătrânirii premature

    Radiaţiile solare: unul dintre cei mai importanţi factori atunci când vine vorba despre îmbătrânirea prematură. Alegerea unui produs cosmetic bio, realizat din minerale naturale, îţi va oferi, pe lângă multe avantaje, şi o anumită protecţie contra soarelui. În ingredientele produselor organice poţi regăşi şi: antioxidanţi, ulei de măceşe, apă de trandafir, ulei de roiniţă sau floarea soarelui.  

  5. Blânde cu pielea

    Mai ţii minte produsul acela cosmetic pe care l-ai cumpărat doar pentru că era ieftin şi sigur nu avea cu ce să te afecteze, însă a doua zi, după aplicarea pe ten, faţa ţi s-a umplut de iritaţii sau coşuri? Evenimente de genul acesta nu se uită şi, din păcate, se întâmplă destul de des. Chiar dacă produsele au fost ieftine, au avut un cost mult mai mare: sănătatea pe termen lung a tenului tău. Chiar eşti dispusă să plăteşti acest preţ?


Alegând produsele organice, nu numai că te vei bucura de efectele de înfrumuseţare pe termen scurt, dar vei face şi o alegere sustenabilă pentru sănătatea ta pe termen lung!


Deci, care este concluzia ta? Aceste produse sunt cu adevărat bune pentru tine? ,,Da, cu siguranţă, însă costă prea mult!” Aud această afirmaţie destul de des, însă află că este doar un mit, produsele organice sunt mai sănătoase, mai ieftine şi conţin doar ingrediente care au grijă de frumuseţea ta, de mediu şi pe lângă asta, folosirea lor îţi induce o stare de bine. Nu uita, pielea ta merită doar ce este mai bun! Tocmai de aceea te invităm să arunci un ochi înspre pagina noastră care conţine doar produse organice. :)

 

← Postări mai vechi Postări mai noi →


0 commentarii

Lasă un comentariu

Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să fie publicate