Acest site are suport limitat pe browserul tău. Îți recomandăm să folosești Edge, Chrome, Safari sau Firefox.

Transport începând de la 8.98 lei oriunde în România și gratuit pentru comenzi peste 300 lei!
Comandă de 400 de lei pentru 15% reducere!
Coșul

Motive pentru care pielea şi părul tău au nevoie de uleiul esenţial de lavandă

Postat de Tudor Panait pe
Motive pentru care pielea şi părul tău au nevoie de uleiul esenţial de lavandă

Lavanda…. Atâtea lucruri s-au scris despre această plantă miraculoasă, încât pare că nimic nu mai este de spus. Însă oare ştii despre toate beneficiile de care te poţi bucura în urma aplicării uleiului? Cum niciodată nu este prea târziu pentru a şti cât mai multe informaţii, am conceput acest articol special pentru tine, iubitorule de natură!


Pentru început, vreau să îţi transmit câteva curiozităţi despre această planta miraculoasă, pe care probabil nu le ştiai. De exemplu, ştiai că denumirea de lavandă vine de la cuvântul latin ,,lavare”, care înseamnă a purifica? Ba chiar mai mult, se trage din aceeaşi familie de plante din care face parte şi menta. Indiferent din ce specie provine, ştiu doar un singur lucru: părul meu nu ar mai da uleiul de lavandă pe nici un fel de produs chimic.

Beneficiile uleiului

Probleme cu acneea?

Ai încercat o suită întreagă de cosmetice anti-acnee din comerţ, însă mai mult ţi-au făcut rău decât bine? Ce spui dacă încerci o soluţie naturală, organică, obţinută din inima naturii? Fără efecte adverse, doar multe beneficii şi nutrienţi de care tenul tău se va bucura. Uleiul esenţial de lavandă calmează inflamaţia provocată de acnee. Tot ce trebuie să faci este să aplici o picătură pe un vârf de deget şi apoi să masezi pe zonele afectate. Vei putea observa că după o aplicare constantă, cicatricile se vor estompa, iar pielea se va simţi mai curată, fără a avea o senzaţie neplăcută de încărcare.

Calmează şi purifică pielea

Dacă ai mai citit despre proprietăţile lavandei, probabil ştii despre efectele calmante şi antiinflamatoare pe care le poate oferi pielii. Datorită conţinutului său de peste 20 de principii active, tenul tău va primi tratamentul de care are nevoie, iar toxinele înmagazinate de către pori vor fi eliminate. Pentru un ten sănătos, poţi folosi uleiul de lavandă combinat cu cel de cătină  pentru a avea un ten perfect sănătos, plin de luminozitate si fermitate.

Şi tu poţi avea propriul tău toner organic

Un toner facial este o soluţie lichidă, care conţine ingrediente de care tenul are nevoie, pentru combatarea diferitelor probleme, precum acneea, dimensiunea porilor sau lipsa hidratării. În plus, poate fi utilizat şi pentru îndepărtarea resturilor de machiaj. După cum probabil ştii, tonerele disponibile în comerţ conţin substanţe toxice pentru piele, care pot provoca iritaţii sau efecte adverse. Din acest motiv, doresc să te învăţ cum poţi obţine propriul tău toner organic, cu aromă de lavandă.

Reţeta este simplă şi poate fi realizată de oricine. Adaugă într-o sticlă cu pulverizator între zece şi douăzeci de picături de ulei esenţial de lavandă Mayie și zece picături de ulei de măceşte. Amestecă compoziţia obţinută şi, după ce s-a omogenizat, adaugă o sticluţă de apă florală de lavandă. Voila, reţeta magică este gata. Poţi pulveriza amestecul cel puţin de două ori pe zi. Nu uita să agiți sticla înainte de folosire!

Un scalp curat, fără mătreaţă

Mătreaţa îţi afectează viaţa de zi cu zi? Avem un ingredient magic pentru rezolvarea acestei probleme! Probabil ai ghicit despre ce este vorba! Pentru un scalp curat şi sănătos, tot ce trebuie să faci este să amesteci 15 picături de ulei de lavandă cu două linguri de ulei de măsline sau migdale. Încălzeşte compoziţia astfel încât să fie călduţă la aplicarea pe scalp. Masează scalpul cu acest amestec şi lasă-l să acţioneze timp de o oră, după care îl poţi spăla.

Îţi doreşti un păr moale şi strălucitor, exact ca prinţesele din basme?

Părul îţi este uscat, cu fire rebele şi parcă nici un balsam nu poate rezolva această problemă? Renunţă cât mai repede la produsele din comerţ şi creeaza propriul tău balsam organic, iar părul îţi va mulţumi pentru alegerea făcută!  În sfârşit poţi avea părul neted şi strălucitor la care ai visat!

Ai nevoie de trei linguriţe de oţet de mere, 15 picături de ulei de lavandă şi 6 linguriţe de apă. Vei amesteca apoi toate ingredientele şi le vei introduce într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează apoi pe păr şi lasă soluţia să se usuce în mod natural. Poţi folosi acest balsam după fiecare şamponare sau ori de câte ori consideri că este necesar. Nu uita să agiți sticla înainte de folosire!

Ten care radiază frumuseţe şi tinereţe

Datorită faptului că stimulează producţia naturală de antioxidanţi, uleiul de lavandă te poate ajuta să îţi protejezi pielea împotriva factorilor externi dăunători, care contribuie la ridurile fine sau cele accentuate. Combină câteva picături de ulei esențial de lavandă cu ulei de nucă din cocos și utilizează compoziţia ca un emolient pentru dimineață, seară sau ori de câte ori pielea se simte uscată.
    În cazul în care te-am convins să îţi creezi propriile tale produse cosmetice organice, te invit să arunci un ochi asupra produsului nostru organic, uleiul esenţial de lavandă, ingredientul principal din reţetele de mai sus.

    ← Postări mai vechi Postări mai noi →


    0 commentarii

    Lasă un comentariu

    Comentariile trebuie să fie aprobate înainte să fie publicate